LignanoLignano Sabbiadoro është perla dhe krenaria e Fruli Venezia Giulia. Localiteti i parë turistik në rajonin, me figura konkurruese për të gjithë Adriatikun verior.

Në dimër ajo ofron çmime të volitshem gjatë javëve të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri: një mundsi e shklqyer për të organizuar pushimet verore, ose thjesht të gëzojnë disa orë relaksuese duke ecur nëpër rrugët e pemë rreshtuara ose duke u tërhequr nga shumë propozimet kulturore dhe natyrore.

Vera është moment i tij magjik, për shkak se i gjithë qyteti është me pushime: 8 kilimetra e rërë e imt dhe e artë, mushkeri e gjelbër e pyllit me pishat e saj të mëdha, rrugët e në qendër të qytetit në të cilën jan të gjitha vetrinat për të gjith turistat, shumë mundesi për të bërë të gjitha aktivitetet sportive në afërsi të Getur, qëndra sportive ndërkombtare me pishina dhe objekte të tjera.

Lignano Sabbiadoro është një vend i pushimeve dhe argëtim në 360°: ideale ditë për familjet dhe fëmijët, ndërsa nata është ndezur me mijra drita për të rinjtë në kërkim për argëtim: baret, baret muzikore dhe shumë klubeve të natës për të degjuar muzikë dhe valle deri në agim.

Lignano Sabbiadoro është dhenë çdo vit me "Flamuri Blu" i Evropes për qartësinë e ujërave të saj, shërbimet më të mira dhe mikpritjen në pesë yje.